Kundcase

Kenneth Thunholm på Svevia angående samarbetet med BCT 

2024-01-18

Svevia AB, ursprungligen Vägverket Produktion, är ett fristående statligt bolag med verksamhet i hela Sverige. Svevias affärsidé är att bygga och sköta om Sveriges vägar och infrastruktur

1. Hur kom du i kontakt med BCT?

Jag minns knappt. Vi har jobbat med dem i många år. Det är inte så många som gör det dem gör och av dem så finns BCT här i närheten vilket såklart också gör det smidigt.

2. Hur kom det sig att du valde BCT. Det finns ju många aktörer.

Som nämnt så är det ju såklart med fördel att dem finns nära rent geografiskt men då vi alltid varit nöjda så har det heller aldrig funnit anledning att söka efter andra aktörer.

3. Beskriv hur uppdraget såg ut som BCT anställdes för att utföra?

Vi använder ju dem flera gånger varje år så det finns mycket att hämta.

Oftast handlar det om att det ska dras rör och då man helst inte vill gräva upp vägen där vi skulle störa trafiken så blir smidigare att nyttja BCT som kan borra under och förlänga rören. Fort går det också.

Det största jobbet vi gjort ihop tror jag var när BCT borrade ledning på Idbäcksverket Vattenfall. I det fallet borrade man för att lägga plastledning som ska leda vattnet underifrån och ut i vattenkanonerna.

4. Hur fungerar samarbetet?

Samarbetet har alltid funkat bra.

5. Beskriv din upplevelse av samarbetet. Fanns det något som var extra bra/ som du hade önskat kunde skötas smidigare.

Man vet ju aldrig innan hur marken är. Om det är mycket sten, om det lätt borrat eller vad som kan vara så det ser man ju från fall till fall men i dem fall där BCT kan borra sköts det bra från start till slut.

6. Kommer du anlita BCT igen för likande jobb?

Ja så sent som igår så läste vi av rör som BCT ska svetsa åt oss. Vi anlitar dem löpande.

7. Skulle du rekommendera BCT för andra?

Ja. Det funkar ju bra för oss så det skulle säkert funka för andra med.